Hotel Vila Babovic

za ugodan boravak u Crnoj Gori

call center +382 69 584 834

PLAŽE

 

KRALJIČINA PLAŽA

 Kraljičina plaža nalazi se u neposrednoj blizini ljetovališta Čanj, na samom sjeveru opštine. Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora. Okružena je sedimentnim stijenama.

 

MALJEVIK

 Uvala Maljevik, sa susjednom uvalicom od koje je odvaja rt Kličevac, mala je kamenita plaža između Čanja i Sutomora. duga je oko 100 m, a more je na tom potezu kristalno čisto.

 

SUTOMORSKA PLAŽA

 Sutomorska plaža, u istoimenom mjestu koje se nalazi prije Bara, duga je 1.250 metara, a u njenom produžetku je plaža „Zlatna obala“, istoimenog hotelskog kompleksa, duga 850 m.

 

CRVENA PLAŽA

 Crvena plaža je jedna od divljih plaža crnogorskog primorja i nalazi se u maloj uvali između Sutomora i Bara. Naziv je dobila po izrazito crvenoj boji pijeska. Duga je 1 000 m sa zaleđem guste borove šume. Posebnom je čini neobičan sklad boja mora, crvenog pijeska i borove šume. Omiljeno je barsko kupalište.

Za ovu plažu je vezana legenda, da su se na visokoj litici iznad nje skupljale morske nimfe Nereide i češljale kose koralnim češljevima. Njihov smijeh i pjesma čula se nadaleko, ali o tome se nije smjelo govoriti jer bi ljudi onijemili.

 

ŽUKOTRLICA ( ŠUŠANJ)

 Ova plaža je duga oko 1.000 m i nalazi se pored Crvene plaže, kod Bara. Sastavljena je od kamenih oblutaka, a njeno zaleđe je obraslo niskim mediteranskim rastinjem i borovom šumom.

 

GRADSKA PLAŽA

 Nalazi se u samom gradu ispred hotela Princess i proteže se od rijeke Željeznice do Luke Bar.

 

VELIKI PIJESAK

 Uvale Veliki i Mali pijesak nalaze se na jugu barske opštine, udaljene desetak kilometara u pravcu Ulcinja.

 

UTJEHA

 Plaža Utjeha, uz magistralni put koji od bara vodi ka Ulcinju, duga je 800 m i sastavljena od bijelih kamenih oblutaka.

 

MURIĆI

 Najveća i najljepša pješčana plaža na obali Skadarskog jezera, dužine 560m.

 

PJEŠAČAC

 Pješčana plaža, površine 500 m2, na obali Skadarskog jezera.


GALLERY